Hij is in het hart van ieder die verlangt naar een schuiloord

Het is zinloos te zeggen dat wij tweeduizend jaar te laat geboren zijn om Christus te ontmoeten. Ook zij die zullen leven in de eindtijd zullen niet te laat geboren zijn. Christus is altijd bij ons. Hij vraagt altijd een plaats in ons hart. Toch is het nu met de stem van onze tijdgenoten dat Hij spreekt. Hij kijkt nu met de ogen van bedienden in de winkels, van fabrieksarbeiders en kinderen. Hij geeft met de handen van kantoorklerken, van bewoners van sloppenwijken, van huisvrouwen. Met de voeten van soldaten en schooiers is Hij op weg. Hij is in het hart van ieder die verlangt naar een schuiloord. Een schuiloord of voedsel geven aan wie daar om vraagt of aan wie dat nodig heeft, geeft dat aan Christus.

 

Dorothy Day

 

Meer lezen over Dorothy Day & Thomas Merton: klik hier