Lezing 10 Oktober 2018 – Nijmegen

Het leven en werk van Thomas Merton

Volgens paus Franciscus is de Amerikaanse monnik en schrijver Thomas Merton (1915-1968) – auteur van onder meer Louteringsberg en Zaden van contemplatie – “een bron van inspiratie en een gids voor velen.”

Gelukkig dan dat er nu voor het eerst een uitgebreide biografie van Merton beschikbaar is in het Nederlands. Kort geleden verscheen Leven met wijsheid, de vertaling van Jim Forests klassieke biografie van Merton. Op woensdagmiddag 10 oktober a.s. komt de vertaler en Merton-kenner Willy Eurlings, naar het Centrum voor Parochiespiritualiteit om een lezing te geven over het leven en werk van Merton. Kortom een mooie gelegenheid om nader kennis te maken met deze bijzondere geestelijke gids. U bent van harte uitgenodigd voor deze bezinningsbijeenkomst! In de lezing zal Eurlings een kort overzicht geven van Mertons levensloop. Vervolgens schetst Eurlings een beeld van zijn werk aan de hand van een aantal belangrijke teksten van hem. Centraal staan daarbij de manier waarop Merton tegen geloven en religie aankeek en zijn zoektocht naar waar het in religie en in ons leven om gaat. Ook zullen Mertons interesse in interreligieuze dialoog, zijn inzet voor vrede en zijn sociaal engagement ter sprake komen.

Willy Eurlings (Heerlen 1952) is voorzitter van de Mertonvrienden, een Vlaams-Nederlands genootschap dat zich ten doel stelt om Mertons werk in ons taalgebied onder de aandacht te brengen. Hij heeft meegewerkt aan de vertaling van Mertons New Seeds of Contemplation: Zaden van contemplatie. Onlangs vertaalde hij Jim Forests biografie van Merton: Leven met wijsheid (Damon, 2018).

Programma

13.30 uur: Inloop, ontvangst met koffie en thee

14.00 – 16.15 uur: Lezing door Willy Eurlings gevolgd door ruimte voor vragen en uitwisseling, inclusief een korte pauze.

Locatie Tuinzaal van klooster Brakkenstein, Heijendaalseweg 300, 6525 SM Nijmegen.

Aanmelding/Info

Aanmelding graag vóór 1 oktober 2018 via: cps.nijmegen @ kloosterbrakkenstein.nl (spatie weghalen bij @) of tel. (024) 355 80 29.

Kosten Gevraagde bijdrage: € 5 (betaling ter plaatse). Bereikbaarheid Vanaf station Nijmegen: bus 14 (halte Kanunnik Faberstraat). Gratis parkeren op de naastliggende Pastoor Wichersstraat.

Bovenstaande informatie als PDF?  Klik hier