Herdenkingsdag in Koningshoeven op 24 maart 2018

In 2018 herdenken we het feit dat Merton 50 jaar geleden is overleden en presenteren we de vertaling van de biografie Living With Wisdom die Jim Forest over hem schreef.

Alweer ruim drie jaar geleden, op 31 januari 2015, herdachten we de honderdste geboortedag van Thomas Merton met een feestelijke bijeenkomst in abdij Koningshoeven in Berkel Enschot, bij Tilburg. Dit jaar willen we stilstaan bij het feit dat Thomas Merton in 1968 overleed. De bescheiden viering zal plaatsvinden op 24 maart 2018 en we mogen weer te gast zijn bij de trappisten van Abdij Koningshoeven. (Eindhovenseweg 3, 5056 RP Berkel-Enschot)

Het programma begint om 14.30 uur en zal duren tot ongeveer 17.00 uur. We beginnen met een lezing door Jim Forest (in het Engels). Hij heeft Thomas Merton jarenlang gekend en heeft nauw met hem samengewerkt. Daarnaast kunt u ook genieten van een declamatie van teksten van Merton. En net als in 2015 sluiten we de middag af met de presentatie van een boek. Dit keer gaat het om de vertaling van de biografie van Merton die Jim Forest heeft geschreven: Leven met wijsheid (Living with Wisdom). Het boek zal op het einde van de middag te koop zijn, terwijl we elkaar kunnen ontmoeten bij een glas La Trappe.

U bent hiervoor van harte uitgenodigd, maar we vragen wel dat u zich tevoren zou aanmelden, omdat ze in de abdij graag vooraf wil weten hoeveel mensen er komen.

De toegang is gratis, maar een vrije bijdrage is welkom.